Dag 3 – 4K Kampen

De dag vroeg begonnen met inpakken en de kano naar de water kant gebracht.

De Kleine Belterwijde weer overgestoken en vanwege een wat kortere route (als je rechtstreeks gaat) zijn we de Pikkersvaart ingevaren naar Zandgracht en de Dirkswijde bekeken, vanuit daar gingen we naar Vossebelt met wat geslinger naar de Venemaat door naar de Mastenbroekerkolk dachten we volgens de kaart de Schenkelvaart in te kunnen maar deze liep dood.

Uiteindelijk zijn we een slootje verder door gevaren, dit kon blijkbaar wel. Op de kaart stond deze ‘afgesloten’ en zijn terecht gekomen in de Schenkelvaart, hierna zijn we de Arembergergracht ingestoken op naar het zuiden. Zwartsluis hebben we dit keer als rustpunt overgeslagen en hebben besloten om in de haven van Genemuiden te pauzeren. Via het Zwarte Water naar het Zwarte Meer we zijn afgestoken naar de ‘Goot’ wat uiteindelijk het Ganzediep wordt. T.h.v. de hoogspanningsmasten/tussen Brinkweg 1 en 6 hebben we nog even heerlijk aan de kant kunnen pauzeren om naar de laatste camping te kanoën.

Na veel slingeren zijn we terecht gekomen op de Camping Seveningen, hier de tent opgezet, lekker kunnen douchen (leek wel een complete kleedkamer), de groep had pizza besteld en ikzelf ging mijn eigen eten opmaken.

Op naar bed voor de korte (helaas) zondag tocht….

Route: