VeluweRally (24-sept)

Zaterdag de 23e was de zaterdag voor de Veluwerally en heb ik met een aantal andere bij ons in de haven één mast weer teruggeplaatst in de haven incl. een nieuwe 200w LED lamp. De ‘bomen’ zijn helaas rot dus Sportverlichting.com is geweest om samen met ons een andere oplossing te bedenken en hopelijk komt hier wat uit!

De paal is bewerkt, de mast is weer geplaatst en de lamp werkt weer! GELUKKIG!!
Na de werkzaamheden even wat gedronken, de trailer aangekoppeld omdat ik mijn auto in Hattem zou zetten maar eerst een lid in Giesbeek zou afzetten, via Giesbeek naar Wezep…. ipv Hattem, de tank raakte nogal leeg en kon in Wezep relatief goedkoop E5 tanken. Tja, net bij die ene benzinepomp was er een grote Politie controle, ook ik moest hierdoor, de aanhanger werd even gecheckt en met dan aan een goed herstelde kabel deed alle verlichting het goed en kon ik daarna tanken en door naar Hattem. 20min later in Hattem maar we hebben uiteindelijk de auto netjes kunnen parkeren en zijn terug gereden naar Deventer, ik ben nog even thuis geweest om dacht ik de laatste spullen te pakken en met de vouwfiets naar DKV om daar te slapen, de meeste spullen had ik in de ochtend al meegenomen. In de avond bedacht ik mij al dat ik wat spullen niet mee had genomen dus na een korte nacht op de bank bij de club (Veluwerally traditie) weer even terug naar huis, spullen gepakt en terug naar DKV, daar waren inmiddels enkele leden aanwezig.

Even water gepakt en de thermoskannen en de normale waterflessen gevuld. De kano gepakt, de spullen erin gedaan en alles naar het vlot gebracht, om 8u gingen we het water op (zonder mist!!!!) naar het pontje.

We kwamen enkele 80km vaarders tegen, die moeten eerst een stuk stroomopwaarts en gaan dan naar Kampen, wij gingen naar Hattem. We zijn op een aardig tempo naar Diepenveen gevaren, in de buurt van de Munnikenhank hebben we pauze gehouden, even snel wat drinken, eten en een kleding wissel voor enkele leden, het was toch wat warmer dan gedacht/voorspelt. t.h.v. Fortmond (t.z.v. camping ‘t Haasje) hebben we onze eerste ‘controle’ even de kaartjes pakken.

Na de controle gingen we vlot verder, even de groep weer bij elkaar krijgen en op naar Wijhe waar we t.n.v. de passantenhaven op een strandje hebben gepauzeerd, wat lekker hebben gegeten en gedronken. In Wijhe hebben we ook een twee controle gehad en een appel, deze controle zat aan de Loswal, iets ten zuiden van onze pauze plaats. We volgen netjes de rechter oever en gaan we de stroom mee naar ons laatste pauze plaats, Camping Kromholt. Hier hebben we de kano’s in het water laten liggen en met wat reserve peddels de kano’s vast kunnen houden/maken. Bij de pauze was er soep beschikbaar en nog wat koek en ander drinken. Na de pauze door naar Hattem, daar waren we aardig vroeg, net iets voor 14u. Met zijn allen op de foto vanwege de grootste groep/vereniging, spullen uit de kano’s gehaald, deels heeft zich omgekleed en alles weer opladen en gezamenlijk naar DKV. Bij de club alles afgeladen, gedronken, opgereuimd en op naar huis met alle klus spullen van zaterdag, de vouwfiets en de kano spullen….

Het was een geslaagd maar wel (te) druk weekend, volgend jaar de 50+35 of 50+50KM!